Aangereden fietser (51) uit Herwijnen ligt in zorgelijke toestand in het ziekenhuis, automobilist dronken

Video en updateHERWIJNEN - De fietser die zaterdagavond zwaargewond raakte door een ongeluk bij Herwijnen is een 51-jarige man uit die plaats. De automobilist die de man had aangereden, ging er in eerste instantie na het ongeluk vandoor, maar kwam later terug naar de plaats van het ongeval.

Het ongeluk gebeurde op de Parallelweg ter hoogte van de Kromme Akkers in Herwijnen.

Ook de zwager van de fietser werd door de auto geraakt, maar hij raakte niet gewond. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar ligt hij volgens de politie in 'zorgelijke toestand'. In Herwijnen is dit weekend Boeruh Rock. Het ongeluk was in de buurt van het festivalterrein. 

De automobilist is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Tiel. Daar bleek dat de man flink gedronken had. 

Tweede aanhouding

Buiten de automobilist heeft de politie een omstander aangehouden. Deze beledigde een agent meermaals en vernielde diens telefoon. 

Volledig scherm
De fiets van de man in de berm bij Herwijnen. © Bart Meesters
Volledig scherm
Aanrijding fietser Herwijnen. © Bart Meesters
  1. Wel provinciale felicitaties voor snel internet in buitengebied Rivierenland, maar geen geld

    Wel provincia­le felicita­ties voor snel internet in buitenge­bied Rivieren­land, maar geen geld

    ARNHEM/ZALTBOMMEL - De provincie Gelderland is blij dat het Regio Rivierenland gelukt is om vanuit Brussel toestemming te krijgen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk tot in iedere uithoek van het buitengebied. Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk laat weten dat hij Regio Rivierenland inmiddels gefeliciteerd heeft. ,,We zijn blij en we zijn vooral benieuwd naar de vervolgstappen van de regio."

Zaltbommel e.o.