Volledig scherm
Het woordlogo van de nieuwe gemeente West Betuwe. © RV

Bloem legt het af tegen 'woordmerk' in keuze voor nieuw logo West Betuwe '

GELDERMALSEN/NEERIJNEN - De inwoners van Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal hebben gekozen voor een 'woordmerk' als logo voor de nieuwe gemeente West Betuwe.  Daarmee werd de mogelijkheid van een bloem aan de kant geschoven. Dat was het tweede logo dat op tafel lag. 

In totaal brachten 1.622 inwoners hun stem uit. De jongste stemmer is 4 jaar, de oudste 97 jaar. Ruim 25 procent van de stemmers is 12 jaar of jonger (426 stemmen). Van alle stemmers koos 55% (893 stemmen) voor 0het woordmerk als nieuw logo.

Fruittelers

Omdat West Betuwe automatisch gelinkt wordt aan de fruittelers en het landelijke karakter van het rivierenlandschap is het woord 'West' opgebouwd uit de vormen en kleuren van kersen, appels, bloesem, bladeren en peren. Het woord 'Betuwe' is opgebouwd uit watergolven en staat voor de twee rivieren en de centrale ligging aan rijks- en spoorwegen. De 'W' en 'E' golven mee met het patroon in de achtergrond. 

Reclamebureau Toon uit Geldermalsen bedacht het logo. De gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal fuseren per 1 januari 2019 tot de nieuwe gemeente West Betuwe. 

Volledig scherm
Het logo met de bloem overleefde de stemronde niet. © RV
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement