Volledig scherm
Dr. Zhivago, met Hans Visser & Irena Filippova © Herman Straalman

Dit najaar in Stroomhuis Neerijnen: Nachtwandeling voor kids door virtueel bos

NEERIJNEN - Stroomhuis Neerijnen heeft het programma voor het najaar rond met een kleine veertig voorstellingen, lezingen, excursies en exposities.

Vooral liefhebbers van wereldmuziek en klassieke muziek komen dit najaar aan hun trekken in Stroomhuis Neerijnen. Zo trakteert de Italiaanse Roberto Galanto in oktober op een mix van Italiaanse opera-, jazz- en popsongs en komt begin december Rolinha Kross naar Neerijnen voor een klezmerconcert.  Daarnaast is er maandelijks een concert van jonge talenten als onderdeel van het concours Rivierenland Klassiek.  De finale is 18 november.

'Slechts' twee theaterproducties dit najaar: Hans Visser en accordeoniste Irena Filippova, bekend van Met het mes op tafel,  brengen begin oktober Doctor Zhivago opnieuw tot leven. Een maand later staat de Werkendamse dorpsdichter Marcel Vaandrager op het podium met liederen en conferences.

Boekverfilming

Het Stroomhuis opent 13 september het filmseizoen traditiegetrouw met een boekverfilming. Dit keer Remains of the day, met Emma Thompson en Anthony Hopkins. En rondom het thema Film & Droom worden vier films gedraaid, waarbij filmexpert Marc Westermann dieper ingaat op de stomme film en hedendaagse sciencefiction.

Bijzonder belooft Een spannend avon(d)tuur te worden. Tijdens de nationale Nacht van de Nacht wandelen kinderen onder leiding van twee natuurgidsen door Rojoleeuwslikwaardbos: een virtueel, donker bos vol ongewone nachtdieren.

Kunstlezingen zijn er onder meer over de Hollandse meester Frans Hals. Er zijn exposities van de Tielse kunstenares Guusje Kaayk en het Beeldgenootschap Rivierenland.