Volledig scherm
Dorpswinkel de Troefmarkt met het echtpaar Berendsen. © William Hoogteyling

Dorpswinkel verdwijnt ook in Opijnen

OPIJNEN - Het wordt een treurig rijtje: Tricht, Varik, Ingen en vanaf zaterdag ook Opijnen. Het aantal dorpen dat het in Rivierenland zonder dorpswinkel moet stellen stijgt maar door. Inwoners zien de leefbaarheid afkalven, de bezorgdienst van Albert Heijn vervangt niet de gezellige ontmoetingsplek die een winkel kan zijn.

Te vaak, zo lieten winkeliers weten, werden ze een 'winkel voor de vergeten boodschappen' en daar konden ze het uiteindelijk vaak niet mee redden. Opijnen past nu in dat rijtje, al stoppen Alwies en Marian Berentsen niet omdat hun Troefmarkt niet zou renderen. Ze kiezen voor meer vrijheid in hun leven.

Oudere inwoners weten nog dat er in het dorp vlak na de oorlog nog vijf kruideniers waren. ,,Die allemaal een boterham konden verdienen'', zegt Riet van Empel.

Koffie
Corry van Herveld (78) drinkt nog een laatste kopje koffie in haar Troefmarkt: ,,Ik snap het van Marian en Alwies helemaal. Maar het is jammer voor ons en voor het dorp. Er verdwijnt al zoveel.''

  1. Wel provinciale felicitaties voor snel internet in buitengebied Rivierenland, maar geen geld

    Wel provincia­le felicita­ties voor snel internet in buitenge­bied Rivieren­land, maar geen geld

    ARNHEM/ZALTBOMMEL - De provincie Gelderland is blij dat het Regio Rivierenland gelukt is om vanuit Brussel toestemming te krijgen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk tot in iedere uithoek van het buitengebied. Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk laat weten dat hij Regio Rivierenland inmiddels gefeliciteerd heeft. ,,We zijn blij en we zijn vooral benieuwd naar de vervolgstappen van de regio."

Zaltbommel e.o.