Volledig scherm
© Stock.xchng

Eis 90 uur taakstraf en voorwaardelijk rijverbod bij hoger beroep ongeluk Hellouw

ARNHEM - ,,Met dat kruispunt is iets aan de hand”, zo klonk het meermalen in het Paleis van Justitie in Arnhem. Niemand weet hoe het kan, want er is vrij zicht, maar toch gebeuren er regelmatig ongelukken op de kruising Irenestraat/Graaf Reinaldweg in Hellouw. Zo ook op 28 februari 2015.

De veroorzaker werd vorig jaar bestraft met een taakstraf. Woensdag ging hij daartegen in hoger beroep. Maar het OM eiste opnieuw een taakstraf van 90 uur en een voorwaardelijk rijverbod van een half jaar.

De man die het ongeluk veroorzaakte is een 50-jarige man uit Hellouw, het slachtoffer een 73-jarige man uit Meteren. Of eigenlijk waren ze allebei slachtoffer. Ze moesten beiden naar het ziekenhuis worden afgevoerd met gebroken nekwervels.

De 50-jarige man uit Hellouw zit al jaren in een werkgroep om er voor te zorgen dat juist op die plek een rotonde komt. Dat daar nog niks van is gekomen is te wijten aan de ‘stroperigheid van de provincie’, zo vertelde hij het Arnhemse hof. En hij besloot zijn hoger beroep met de wens dat er snel iets gaat veranderen, voordat er doden vallen.

Het hof doet op 26 oktober uitspraak in de strafzaak.

Zaltbommel e.o.