Volledig scherm
Een spandoek kondigt het festival alvast aan © Iris van Iersel

Haaften wakker schudden met Reuring! Festival

HAAFTEN - In Haaften is al jaren steeds minder te doen op het gebied van evenementen en uitgaan. Dat moet anders, vindt Stichting Reuring, organisator van het Reuring! Festival dat zaterdag 27 augustus Haaften wakker schudt. De stichting werkt nauw samen met de Burcht van Haeften en dorpscafé Het Hart van Haaften.

Het begon allemaal in 2015 als het Catmendu festival, waarbij rock- en coverband Catmendu centraal stond. Dit festival bleek zo’n groot succes dat het dit jaar wordt uitgebreid onder de noemer ‘Reuring! Festival’. Stichting Reuring bestaat onder andere uit leden van Catmendu en de eigenaresse van Het Hart van Haaften. Het festival vindt plaats op zaterdag 27 augustus. Mét dus een optreden van Catmendu, maar ook van andere artiesten. Daarnaast is er een karikatuurtekenaar, eetgelegenheid, een open bar en een zittribune.

Een festival organiseren én mensen enthousiasmeren in een klein dorp als Haaften, blijkt niet gemakkelijk. ,,Elke doelgroep kent zijn eigen problemen”, meent de organisatie. ,,De sluitingstijd van de horeca is bijvoorbeeld al om één uur. Dit houdt mensen tegen die sowieso al heel moeilijk te motiveren zijn. Reuring wil de mensen weer wakker maken en zorgen dat ze van hun bank af komen.”

Zaltbommel e.o.