Volledig scherm
© Iris van Iersel

Jaarmarkt Haaften met horecaplein én struinroute

HAAFTEN - Elk jaar opnieuw is het dé dag in juni waar veel Haaftenaren naar uit kijken: de jaarmarkt op zaterdag. Naast de kraampjes werd er dit jaar voor het eerst een horecaplein ingericht en een rommel- en struinroute opgezet. Daarnaast konden mensen deelnemen aan de kofferbakverkoop en kleedjesmarkt.

Na onder andere een succesvolle bingo, benefiet- en playbackshow avond, bleek Haaften nog niet moe. Al voor het officiële begin van de markt, stroomde het dorp vol met geïnteresseerde koopjesjagers. De markt vond plaats aan de Bernhardstraat. Het bijbehorende horecaplein werd opgebouwd aan de kruising met de Crobseweg. Op de jaarmarkt stonden meer dan honderd standhouders. Er werden accessoires, bloemen en planten en diverse voedselwaren verkocht.

De locatie van de markt en de kermis is relatief nieuw. Eind 2013 werd besloten dat het centraal gelegen park 't Kempke niet langer dienst zou doen als evenemententerrein. De oude locatie wordt door sommige bewoners nog steeds gemist. “Ik vond het feest leuker toen het nog in ’t Kempke werd gehouden. Dat was lekker centraal, gezellig en dichterbij voor mij”, vindt inwoner Caroline Oomen. “Maar ik blijf de jaarmarkt wel gewoon bezoeken.”

Het Haaftense zomerfeest wordt zaterdagavond afgesloten in de feesttent met een optreden van coverband Act on Demand.

Zaltbommel e.o.