Waterlekkage Waardenburg: leiding afgesloten, herstel duurt tot dinsdagochtend

UPDATE + VIDEOWAARDENBURG - De hoofdwaterleiding onder de Steenweg in Waardenburg is maandagavond gesprongen. De politie sloot de weg in beide richtingen af.  De waterleiding werd gedurende een paar uur dichtgedraaid. 

Het lek is ontstaan in een hoofdwaterleiding onder de weg, ter hoogte van de Coop Supermarkt. In eerste instantie liepen grote hoeveelheden water de weg op. Een deel daarvan kwam in een naastgelegen sloot terecht en werd zo afgevoerd, maar de straat kwam ook blank te staan.

Tekst loopt door na de tweet.

Asfalt

Waterbedrijf Vitens kwam ter plaatse om het lek te dichten. Het bedrijf heeft de leidingen afgesloten, waardoor er geen water meer de straat oploopt. Door de grote hoeveelheden water is het asfalt verzakt en daarna weer door het water omhoog geduwd. Dit asfalt moet verwijderd worden, ook voor de herstelwerkzaamheden.

Volgens een woordvoerster kwamen vrijwel alle huizen in Waardenburg tussen de spoorlijn en de rotonde naar Neerijnen zonder water zitten. Dat gaat om een veertigtal huishoudens. "Het lek was snel gevonden en gedicht", zegt de woordvoerster. "Wel moet de weg nu nog gerepareerd worden. De gemeente heeft verkeersregelaars ingezet om de wegafsluiting in goede banen te leiden.

Opijnen

Ook in Opijnen aan de Nieuwe Stoep zou een waterleiding zijn gesprongen. De gevolgen hiervan zijn nog niet bekend.

Politie Lingewaal-Neerijnen

Waterleiding gesprongen aan de Steenweg in Waardenburg. In beide richtingen is de weg afgesloten. Vitens is ter plaatsen.

Volledig scherm
Het water stroomt in hoog tempo de Steenweg in Waardenburg op. © Bart Meesters
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement