Volledig scherm
© ThinkStock / Getty Images

Werkstraf geëist voor Haaftenaar voor slaan van gebroken voortanden bij familielid

ARNHEM/HAAFTEN – Hij werd stelselmatig gepest en getreiterd. Tot in april de stoppen doorsloegen. “Het spijt me heel erg dat het op een gevecht is uitgelopen”, verklaarde een 32-jarige man uit Haaften dinsdag bij de Arnhemse politierechter. Hij hoorde een werkstraf van 80 uur, waarvan de helft voorwaardelijk, tegen zich eisen omdat hij een familielid gebroken voortanden zou hebben geslagen.

Wat er precies aan de vechtpartij vooraf ging, werd niet helemaal duidelijk. Maar dat er binnen de familie al langer ruzie is, gaf de advocaat van de Haaftenaar als aanleiding. Een mannelijk familielid zou op 9 april de tuin van de Haaftenaar zijn ingelopen waarop er een vechtpartij ontstond. “We zijn rollebollend door de tuin gegaan”, erkende de 32-jarige. Hij kan zich niet herinneren dat hij zijn opponent een klap op zijn mond heeft gegeven, zoals een getuige heeft verklaard.

Schadeclaim
Het slachtoffer diende een schadeclaim in van duizenden euro’s. De politierechter heeft extra tijd nodig om de claim te bestuderen. De strafzaak zal daarom op een later moment worden voortgezet.

Zaltbommel e.o.