Volledig scherm
© Kees Backx/BD

Werkstraf voor man die slachtoffer in Haaften mishandelde

ARNHEM (APA) – De 47-jarige man die op 19 juli zijn slachtoffer in Haaften mishandelde door hem naar de grond te duwen en vervolgens enkele rake klappen te geven, is dinsdag door de Arnhemse rechter veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur. Daarvan is 40 uur voorwaardelijk.

De man was speciaal uit Spijkenisse gekomen om de ex van zijn vriendin een lesje te leren. Die moest eindelijk eens stoppen met stalken en dreigen. De ex-vriend belaagde de vrouw steeds en ze hadden keer op keer aangifte gedaan. De vrouw zou uit Haaften zijn weggevlucht en bij de 47-jarige zijn ingetrokken. Toen ze in haar oude woonplaats was om een campingtafel op te halen, werd ze door haar ex-vriend klemgereden.

,,Ik ben toen weer naar de politie gegaan, maar ze deden niks. Toen ben ik zelf naar Haaften gegaan”, vertelde de verdachte. Hij belde aan bij de ex en meteen ontstond een vechtpartij. De 47-jarige duwde zijn slachtoffer naar de rond, ging half op hem zitten en sloeg hem een paar keer. In Haaften ging hij nog bij een tante en bij de hoogbejaarde vader van die ex langs, om te zeggen wat hij had gedaan. Sindsdien heeft het stel niks meer van de ex-vriend gehoord.

De rechter en de aanklager namen het de verdachte zeer kwalijk dat hij voor eigen rechter ging spelen.

Zaltbommel e.o.