Volledig scherm
De 24 studenten en 3 docenten vliegen woensdag 2 november naar Washington DC. © FEH

America: Here We Come!

Het is bijna zover en we kunnen nu zelfs al in uren gaan aftellen! Morgen vliegen we naar Washington DC. De afgelopen weken hebben we veel geblogd en gevlogd over de presidentsverkiezingen. Tot nu toe alleen vanuit Nederland. Vanaf morgen komt het verslag rechtstreeks vanuit de Verenigde Staten zelf!

Op de verkiezingsdag brengen we live verslag over de laatste updates en de uiteindelijke uitslag, maar de dagen daarvoor houden we ons bezig met het volle programma dat ons te wachten staat. Hieronder een greep uit een aantal activiteiten.

Washington Post – Washington DC
Op donderdag 3 november zijn we te gast bij de redactie van de Washington Post. Een grote eer en een echte opportunity voor ons als communicatiestudenten. Tijdens ons bezoek krijgen we een rondleiding en mogen we aanwezig zijn bij de redactievergadering waar alle nieuwtjes van de dag worden besproken. Een spannende ochtend.

Canvassen – Virginia
Vote for Hillary! Tijdens het canvassen mogen we de hele dag deelnemen aan de activiteiten die georganiseerd worden rondom de campagne van de presidentskandidaten. Daarbij gaan groepen vrijwilligers aan de slag voor hun favoriete kandidaat. Ze gaan langs de deuren om mensen te overtuigen te stemmen op Hillary of Trump, nemen enquêtes af op straat en gaan in gesprek met burgers die niet geheel betrokken zijn bij politiek. Aan ons de taak om mee te helpen met het overtuigen van de twijfelaars en om in gesprek te gaan met de echte Amerikanen.

Verenigde Naties – New York
Een bezoek aan de Verenigde Naties wordt gevuld met een college over mensenrechten. Een ontzettend interessant onderwerp. Zeker om dit te horen vanuit Amerikaans perspectief.

SpotCo – New York
SpotCo is een bedrijf dat de marketing en communicatie verzorgd voor verschillende musicalproducties, tv-zenders en theaters in New York. Cats, Chicago, Fox en NBC zijn namen die in de lijstjes van opdrachtgevers voorkomen. We zijn uitgenodigd om op bezoek te komen om zo een insight te geven in het bedrijf en in hun werkzaamheden. Een mooie en leerzame kans waar we erg naar uitkijken.

Het 10-daagse programma zit natuurlijk veel voller dan dit, maar we gaan natuurlijk niet alles verklappen. Tijdens onze reis wordt er iedere dag een vlog of blog gepost waarin we al onze activiteiten laten zien en ons gehele avontuur op vastleggen. Houd vanaf nu bd.nl/verkiezingenvs dus goed in de gaten zodat je niets mist van onze American Dream.

poll

Den Bosch moet blij zijn met Winterfair en drukte voor lief nemen

Den Bosch moet blij zijn met Winterfair en drukte voor lief nemen

  • Eens (57%)
  • Oneens (43%)
287 stemmen