Volledig scherm
De Brabantse studenten voor een stemlokaal. © Ilse van Aggelen

Brabantse studenten in Amerika vloggen op verkiezingsdag voor BD (video)

WASHINGTON/DEN BOSCH - Terwijl de meeste Nederlanders dinsdagnacht op één oor lagen, bevond een groep Brabantse meiden zich klaarwakker in het oog van de orkaan: in Washington, wachtend op de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen.

Imke Goudsmits (22), Bo Lormann (21), Rwayda Velden (21) en Ilse van Aggelen (22) studeren communicatie in Tilburg en volgden de verkiezingen op de voet, als vloggers voor het Brabants Dagblad.

Feest bij het Witte Huis
Woensdag is de ‘day after’. Hoe deze langverwachte dag er voor de meiden uitziet, ligt helemaal aan wat straks de uitslag wordt. ,,In Washington zijn veel democratische aanhangers. Als Clinton wint, zullen er overal feestjes zijn; in de stad en bij het Witte Huis. Dan pakken wij als het kan ook een feestje mee”, zegt Bo lachend. „Bij winst voor Trump zal het wel stil zijn op straat. Dan blijven we denk ik maar een dagje op onze hotelkamer.”

In de fik
Op pad als verslaggever vlogen de gekke verhalen hen deze week om de oren. ,,De meeste Amerikanen hebben net als wij in Nederland zoiets van: wat gebeúrt hier?! Veel mensen zien deze verkiezingen dan ook als één grote grap. Maar je hoort ook heftige dingen. We spraken een moeder die niet hardop durfde zeggen dat ze voor Trump was, omdat haar zoontje dan gepest zou worden op school. Iemand anders vertelde dat ze een graf had gegraven in haar achtertuin en daar een pop van Trump met pak en al in had begraven en in de fik had gestoken”, vertelt Bo.

Zaterdag vliegen de meiden weer naar huis. ,,Maar eerst rijden we woensdag nog naar New York, om verslag te doen van de nasleep. Gelukkig kunnen we in de bus even slapen.”

Volg de ervaringen van de studenten via bd.nl/verkiezingenvs.

Verkiezingsdag 2016 is van start gegaan en wij zullen hierover de hele dag verslag gaan uitbrengen voor jullie. Kijken dus! Houd bd.nl/verkiezingenvs goed in de gaten om op de hoogte te blijven van al onze ervaringen.

poll

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
456 stemmen