Volledig scherm

Demonstraties in volle gang

Donald Trump als de nieuwe president van Amerika valt niet bij iedereen in het goede keelgat. Vooral in een staat als New York die van hui uit voor de democraten is, hebben mensen moeite met de uitslag. De straten van New York zijn gevuld met demonstraties, aanhoudingen en veel politie.

Op verschillende plekken werd er vrijdag gedemonstreerd. Mensen gingen massaal de straat op om zich te uit te laten over de nieuwe president. Niet alleen in New York maar ook in Washington, Baltimore, Philadelphia, New York, Los Angeles, San Francisco, Oakland en Portland zijn er demonstraties.

Zelf liepen we tegen een flinke demonstratie aan bij Washington Square Park. Mensen demonstreerden met geschreven borden, spreken zich uit over standpunten waar ze niet achter staan maar willen vooral de liefde en vrede bewaren. Uitspraken als ‘Love trumps hate’ en ‘Trump is not my America’ waren regelmatig door de megafoon te horen. De demonstranten staan trots te zwaaien en poseren met liefde voor de camera’s.

Donald Trump uitte zich via Twitter. Hij schreef dat demonstranten worden aangezet door de media.

We zijn afgelopen dagen regelmatig langs de Trump Tower gelopen. Die wordt extreem goed bewaakt en zelfs de weg voor deze enorme toren is afgezet. Wel wordt er flink ruimte gemaakt voor mediaploegen die elke glimp van Trump op willen vangen.

De komende maanden, de politie denkt zelfs tot aan de inauguratie van Trump als president, wordt er op meerder plekken gezorgd voor extra agenten die de boel in de gaten houden voor maximale veiligheid.

Zelf hebben we besloten om zo ver mogelijk weg te blijven van deze demonstraties om te zorgen dat er niks kan gebeuren. En dat ‘zo ver mogelijk’ is letterlijk bedoeld, want morgen zitten de 10 dagen er alweer op en vliegen we na 7 prachtige dagen Washington en 3 indrukwekkende dagen New York naar huis.

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm

poll

Den Bosch moet blij zijn met Winterfair en drukte voor lief nemen

Den Bosch moet blij zijn met Winterfair en drukte voor lief nemen

  • Eens (65%)
  • Oneens (35%)
1089 stemmen