AD Sportwereld
Volledig scherm
© AD Sportwereld

Herbeleef dag 8 van Rio 2016

Dafne Schippers vijfde in finale 100 meter sprintRanomi Kromowidjojo zesde op finale 50 meter vrije slagElis Ligtlee wint goud op keirin!Roeibrons voor Holland Acht.Bouwmeester al verzekerd van brons.Beachvolleybalster Meppelink en Van Iersel beginnen aan knock-outfase.Bolt wint op gemak serie 100 meter, Martina uitgeschakeld.

  1. Slachtofferhulp ontvangt klachten en roept Netflix op om serie Dahmer te verwijderen

    Slachtof­fer­hulp ontvangt klachten en roept Netflix op om serie Dahmer te verwijde­ren

    Slachtofferhulp Nederland wil dat streamingdienst Netflix per direct de Amerikaanse serie over moordenaar Jeffrey Dahmer verwijdert. Voorzitter Rosa Jansen heeft dit donderdag bevestigd naar aanleiding van een gesprek in het NOS Radio 1 Journaal. Slachtofferhulp heeft een ‘substantieel aantal klachten’ binnengekregen van mensen die zich storen aan de manier waarop de slachtoffers van Dahmer in de serie worden geportretteerd.
  2. Noord-Korea vuurt opnieuw raket af, vloog mogelijk over Japan

    Noord-Ko­rea vuurt opnieuw raket af, vloog mogelijk over Japan

    Enkele dagen nadat Noord-Korea een raket afvuurde die over Japan heen vloog, heeft het regime van Kim Jong-un donderdagochtend (lokale tijd) opnieuw twee raketten afgevuurd, melden Zuid-Korea en Japan. Het kantoor van de Japanse premier meldde in eerste instantie via Twitter dat een van deze raketten ‘waarschijnlijk’ over het land vloog, maar corrigeerde dit later. De projectielen zouden in de Japanse Zee zijn neergekomen, tussen Noord-Korea en Japan.