Koeien in een weiland in Schijndel. Het kabinet komt met een maatregelenpakket om de uitstof van stikstoot tegen te gaan.
Volledig scherm
Koeien in een weiland in Schijndel. Het kabinet komt met een maatregelenpakket om de uitstof van stikstoot tegen te gaan. © Rob Engelaar

Kabinet wil bedrijven desnoods dwingen te sluiten om stikstofdoelen te halen

Het kabinet zal eind volgend jaar alsnog boeren dwingen hun bedrijf te sluiten, als het niet lukt om voor die tijd voldoende boeren te verleiden zich vrijwillig uit te laten kopen. Het kabinet verwacht dat het om een ‘selecte groep’ bedrijven zal gaan in de buurt van natuurgebieden.

1 reactie

  • Dirk de Bruijn

    2 maanden geleden
    Bizar dat dde regering eerst de gesprekken met de landbouw sector niet afwacht en gelijk al met dreiging komt. Dit zal absoluut leiden naar hakken in het zand. 80% van de rundvee bedrijven zit op dit moment al onder 2,6 dieren/ha is is dus,grondgebonden. Stikstof naar de bodem is afgelopen 20 jaar gedaald met 87 %. Verder wordt niets gezegd over KDW stikstof. Die ook als heel Nederland helemaal leeg zou zijn nog onhaalbaar is. Hier 0,005 mol/ha en http://b.v.in Duitsland 21 .