Volledig scherm
Trump-aanhangers vieren feest. © AFP

Wie had dat gedacht: Trump! (video)

De verkiezingsnacht begon voor ons in een bar-restaurant waar we de uitslagen van de staten op de voet volgden. Steeds meer swing states gingen naar Trump, waardoor de sfeer in het democratische Washington DC somberder werd. Toen de hoop op vrouwelijke winst kleiner en kleiner werd, werd de bar leger en leger.

Verbaasd keek iedereen toe hoe Trump steeds meer kiesmannen toegewezen kreeg. Democraten grepen naar sigaretten en hadden tranen in hun ogen vol ongeloof, maar ook Republikeinen zaten te lachend klappen met een schuddend hoofd. Het restaurantje ging zelfs eerder dicht, dus we konden de uitslag niet eens afkijken.

Bo en Rwayda zijn nog op pad gegaan richting het Trump hotel in Washington DC om te kijken of daar nog iets te doen was.

De uiteindelijke uitslag hebben we op onze hotelkamer afgekeken. Hier gaf Donald Trump een mooie en redelijke speech, waarin hij verschillende mensen, waaronder Clinton, positief belichtte. Een geëmotioneerde Trump loopt op het einde trots van het podium waar hij samen met zijn familie als eenheid staat.

De komende dagen zullen we de reacties van de Amerikanen op de uitslag in beeld brengen in New York. Wat er nu verder gaat gebeuren, is nog niet echt zeker. Trump is namelijk geen normale kandidaat geweest, maar wordt het ook een nieuw soort president?

Lees alle blogs en vlogs van de studenten op bd.nl/verkiezingen.

Bo en Rwayda zijn op pad gegaan richting het Trump hotel in Washington DC om te kijken of daar nog iets gebeurde na de bekendmaking van de winst van Donald Trump. Volg het nieuws en bekijk de vlogs op http://bd.nl/verkiezingenvs .

poll

Ik hoef met carnaval niet met de bus, want ik blijf gewoon in mijn eigen plaats

Ik hoef met carnaval niet met de bus, want ik blijf gewoon in mijn eigen plaats

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
164 stemmen