Volledig scherm
De varkensstal in Oirschot is na de brand helemaal verwoest. © Bert Jansen

Asbest vrij bij brand in varkensschuur in Oirschot (video's)

OIRSCHOT – Bij de brand in de stallen van varkenshouder Maandonks in Oirschot is woensdagavond asbest vrijgekomen. De gevaarlijke stof is, met uitzondering van de getroffen locatie zelf, niet in bewoond gebied terechtgekomen, maar vooral in het weiland aan de andere kant van de Notel.

De gemeente onderzoekt verontreiniging momenteel en zal dan omwonenden verder informeren.

Nablussen met hoogwerker
Woensdagavond vonden 10.000 biggen de dood bij een uitslaande brand in de stallen van het bedrijf. Donderdagochtend was er nog sprake van flinke rookontwikkeling aan de achterzijde van het perceel in het Oirschotse buitengebied, waar de puinhopen nog altijd branden. De brandweer is met een hoogwerker bezig met nablussen.

Onbewoond verklaard
De twee stallen zijn deels ingestort en om veiligheidsredenen voor niemand toegankelijk. De verbrande varkens kunnen pas later worden geruimd. De twee naast elkaar gelegen woonhuizen van de familie zijn tijdelijk onbewoond verklaard vanwege de rook en de asbest.

Laswerkzaamheden
De brand is zo goed als zeker ontstaan door laswerkzaamheden van de eigenaar. Hij en zijn zoon hebben later op de avond uit voorzorg een bezoek aan het ziekenhuis gebracht.

Volledig scherm
De varkensstal in Oirschot is na de brand helemaal verwoest. © Bert Jansen
Na een grote brand in een varkensstal in Oirschot is er weinig meer over van het pand.

Tilburg e.o.