Volledig scherm
Heel Beers Bakt, een van de evenementen waarvoor 't Interieur tekende. © R Ensvanginneken

Beerzenaren slepen cultuurprijs in de wacht

MIDDELBEERS - 't Interieur uit Middelbeers heeft de Culturele Prijs 2017 van Oirschot ontvangen. Dat gebeurde op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in De Enck. Aan de onderscheiding is een bedrag verbonden van 500 euro.

't Interieur is een groep Beerzenaren die al vanaf 1996 culturele evenementen organiseert in Middelbeers, zoals concerten, een muziekkwis, filmavonden, open podia, workshops en culturele wandelingen. 't Interieur zoekt volgens het juryrapport 'voortdurend naar originele invalshoeken en probeert in de activiteiten publiek van verschillende leeftijden en achtergronden met elkaar in contact te brengen'.

De jury noemde een aantal voorbeelden. Zo werd in 2017 samen met toneelvereniging Keskenoate het Beers Winkel Theater Festival georganiseerd. In juni stonden de Beerzen in het teken van Heel Beers Bakt. Ook is 't Interieur de drijvende kracht achter het nachtburgemeesterschap in de Beerzen.

In de nieuwjaarstoespraak keek Judith Keijzers terug op de eerste honderd dagen van haar burgemeesterschap. Ze blikte terug op de keuze om een zelfstandige gemeente te blijven en de samenwerking in het Stedelijk Gebied en in de Kempen. Ook keek ze vooruit naar de raadsverkiezingen en alle plannen die in de gemeente tot ontwikkeling moeten komen.

Tilburg e.o.