Volledig scherm
De Enck in problemen © R Ensvanginneken

Bestuur De Enck luidt de noodklok: Tickets betalen niet mogelijk tot er financiële zekerheid komt

OIRSCHOT - Bestuursvoorzitter Frans Verouden onthulde vrijdagavond voor een volle zaal van De Enck dat de financiële bodem voor het sociaal-cultureel centrum echt bereikt is.

Hij vertelde dit na de presentatieavond waarin highlights van het komende seizoen fragmenten van hun show vertoonden. Kreeg het drietal van Jeroens Clan de lachers nog op de hand, bij de stevige oproep van Verouden werd het muisstil in de zaal. ,,Er is dringend een nieuwe financiële impuls nodig. We krijgen al veel steun van sponsoren en we draaien bijna volledig met vrijwilligers, maar ook de gemeente zou mee mogen denken, vooral vanwege de sociale rol die De Enck voor bijvoorbeeld tachtig verenigingen vervult. Gisteren echter wilde het College van B&W ons geen enkele financiële garantie geven. Dat ondanks het doortimmerde plan van aanpak wat er nu ligt."

Denktank

Dat plan van aanpak is mede tot stand gekomen vanuit een ,,denktank" van sympathisanten van het Oirschotse theater, waarin onder meer Ton van Veen van de Jumbo-groep en Remco Kuipéri, directievoorzitter van Rabobank Het Groene Woud Zuid zitting hebben. De leden van de denktank steunen het bestuur bij deze actie. Verouden riep de theaterbezoekers op vooral naar de eerstvolgende raadsvergadering te komen, waarbij de toekomst van De Enck op de agenda staat. ,,Het bestuur wil de Oirschotse gemeenschap nadrukkelijk betrekken bij de toekomst van De Enck", zo legde hij uit. Hij besloot met de aankondiging van een drastische maatregel: ,,Op onze website staat het vinkje voor betalen op ,,uit". U kunt nog wel tickets bestellen, maar u krijgt dus geen factuur, totdat er zekerheid is dat we dit seizoen kunnen draaien."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.