Georges Knubben (links) en Couzijn Simon runden de Anton Heyboer Winkel in Amsterdam. Inmiddels wonen de galeriehouders al jaren in Oirschot. Nadat ze werden beschuldigd van het aanbieden van vervalste schilderijen door enkele vrouwen van Heyboer, zijn duizenden werken vrijwel onverkoopbaar geworden.
Volledig scherm
PREMIUM
Georges Knubben (links) en Couzijn Simon runden de Anton Heyboer Winkel in Amsterdam. Inmiddels wonen de galeriehouders al jaren in Oirschot. Nadat ze werden beschuldigd van het aanbieden van vervalste schilderijen door enkele vrouwen van Heyboer, zijn duizenden werken vrijwel onverkoopbaar geworden. © Juan Vrijdag/DCI Media

Daar zit je dan op je oude dag met 4500 ‘vervalste’ Heyboers: ‘Als ik merk dat het einde nadert, dan zet ik er de fik in’

MET VIDEOOIRSCHOT – Zo’n 4500 etsen, schilderijen en tekeningen met signatuur van kunstenaar Anton Heyboer. Georges Knubben en Couzijn Simon zitten er verschrikkelijk mee in hun maag. Experts zeggen namelijk dat de werken vals zijn. En dus onverkoopbaar. ,,Ons hele bestaan is onderuitgeschoffeld.”

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?