Volledig scherm
© Thinkstock

Marc Mulders (58) uit Tilburg is Kunstenaar van het Jaar

TILBURG - Schilder, aquarelist en glazenier Marc Mulders mag zich Kunstenaar van het Jaar 2017 noemen. Dat heeft de Stichting Kunstweek bekendgemaakt. Het is de ’oudste en verreweg grootste verkiezing’ op het gebied van kunst in Nederland.

Mulders werd uit acht finalisten gekozen door een jury van deskundigen en door het publiek. Er zijn vele duizenden stemmen uitgebracht, liet de organisatie vrijdag weten.

Verbeeldingskracht
Mulders (58) is geboren in Tilburg en volgde de Academie voor Beeldende Kunsten in Breda. Hij werd vooral bekend door zijn olieverfschilderijen met natuurbeelden en glas-in-loodramen voor de Nieuwe Kerk in Amsterdam enkerken in Nijmegen en Rhoon. „Een van de beste hedendaagse Nederlandse kunstenaars”, vindt de jury. „Een echte schilder, die zijn beelden in de verf laat ontstaan, inspirerend en bezield. Hij toont ons de meester die put uit de schatkamer van onze verbeeldingskracht.”

Mulders volgt als Kunstenaar van het Jaar Daan Roosegaarde op. Eerdere winnaars zijn onder anderen Marlene Dumas, Ans Markus, Henk Helmantel en Corneille.

  1. Alleen bouwen in de 'weilanden' helpt tegen verhitte woningmarkt in Zuidoost-Brabant

    Alleen bouwen in de 'weilanden' helpt tegen verhitte woningmarkt in Zuid­oost-Bra­bant

    EINDHOVEN - De grootste makelaar in deze regio, Pieter van Santvoort, maakt het provinciale en regionale woningbouwbeleid met de grond gelijk. Thematische wijken doen er helemaal niet toe, er moet gewoon snel veel meer gebouwd worden, niet alleen op vrijkomende locaties binnen de bebouwde kom, maar ook in de 'weilanden' van het stedelijk gebied rond Eindhoven, schrijft hij in zijn kwartaalrapport over de regionale woningbouwmarkt. 

Tilburg e.o.