Volledig scherm
Impressie van de starterswoningen in bouwplan Oreo voor de Reep. illustratie Kim Verhoeven

Oreo is ontwerp starterswoningen Reep in Oirschot

OIRSCHOT – Buurtbewoonster Marleen Habraken is tevreden over de keuze die de jury deze woensdagavond onder leiding van wethouder Piet Machielsen in het Oirschotse gemeentehuis maakt.

Samen met wat buurvrouwen uit de Reep in Oirschot stemde zij zelf ook voor het plan Oreo van de Bossche architecte Kim Verhoeven (35) voor de bouw van veertien duurzame starterswoningen in de straat.Een plan met een collectief karakter en met een gezamenlijke centrale tuin. "Het is een speels plan, met veel groen, en het is niet te dicht bij de weg gepland", zegt Marleen Habraken over het ontwerp waarmee Kim Verhoeven nu een onderdeel van de landelijke prijsvraag voor Jonge Architecten (tot veertig jaar) wint.

"De publieksinbreng ondersteunt de keuze van de jury", kan wethouder Machielsen tot zijn vreugde melden. Oreo scoorde volgens hem het beste waar het ging 'om de visie op het wonen van starters, de architectonische aansluiting bij de buurt, betaalbaarheid en de duurzaamheid en energieprestatie, waar wij in Oirschot extra op letten', aldus de wethouder.

De gemeente had de bouw van starterswoningen aan de Reep aangemeld als een opdracht voor de Jonge Architectenprijsvraag.

Tilburg e.o.