Volledig scherm
Zonnepaneel. © Creative Commons

Subsidie voor duurzame plannen in Oirschot

OIRSCHOT - De gemeente Oirschot heeft 100.000 euro beschikbaar gesteld voor lokale initiatieven op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en efficiënt omgaan met energie.

Bewoners(groepen), maatschappelijke organisaties en verenigingen uit Oirschot kunnen een aanvraag indienen bij de gemeente. Gedacht wordt aan het opstarten van een eigen energie-coöperatie, een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen of woningisolatie of het plaatsen van een zonne-installatie op het clubgebouw of buurthuis.

Bijdrage
Het geld is niet bedoeld voor de aanschaf van materialen als zonnepanelen en -boilers, maar wordt ingezet als bijdrage bij de inhuur van deskundigheid (juridisch, financieel en technisch advies), communicatiekosten (folders, uitnodigingen) en organisatorische kosten (zaalhuur). De bijdrage is maximaal 50 procent van de totale financiering van het initiatief, tot een maximum van 5.000 euro.

Het beschikbaar stellen van de subsidie is een uitvloeisel van een amendement dat oktober vorig jaar werd ingediend door CDA en D66 en werd aangenomen door de raad.

Tilburg e.o.