Volledig scherm
De verbouwing in de Andreas en Antonius van Paduakerk. © Ton van de Meulenhof

Verbouwing van Oostelbeerse kerk in volle gang

OOSTELBEERS – De Oostelbeerse kerk gaat daadwerkelijk een dorpshuis worden. De verbouwing is gestart, eind juni 2017 hebben de dorpelingen een nieuw onderkomen.

Graafmachines rijden door de Oostelbeerse Andreas en Antonius van Paduakerk. Een kleine veertig vrijwilligers uit het dorp hebben de vloer al uit de kerk gesloopt en de bestrating hersteld.

Passende vorm
Rik Adriaans van architectenbureau BOUWkunst WERKplaats toont een maquette en legt uit: „We hebben een passende vorm bedacht om de functie van een dorpshuis te kunnen behouden voor Oostelbeers. In de voormalige kerk en deels buiten in een serre met terras komt een café, genaamd Café Andreas. Dat is minimaal vijf dagen per week geopend vanaf tien uur ’s ochtends.”

De uitbaters worden Alwin Houwing en Erik Haenen, die De Leerfabriek in Oisterwijk uitbaten. ,,Het nieuwe dorpshuis wordt geopend eind juni 2017, tijdens de Oostelbeerse kermis. Alle activiteiten die voorheen in ‘t Dorpsplein konden, van uitvaart tot verenigingsfeest, blijven in het nieuwe dorpshuis mogelijk.

Lees een artikel over de verbouwing van de kerk in Oostelbeers in het Brabants Dagblad, editie Tilburg, van dinsdag 15 november.

Tilburg e.o.