Volledig scherm
Achtervolging in Moergestel. © Stuve fotografie/Rick Denissen

Achtervolging op A58 eindigt in achtertuin Moergestel: verdachte opgepakt

updateMOERGESTEL - Een achtervolging op de A58 is in de nacht van woensdag op donderdag geëindigd in een achtertuin in Moergestel. Een 25-jarige inwoner van Oudenbosch is aangehouden. Hij is tijdens de achtervolging opzettelijk ingereden op een politiewagen. Hem wordt onder meer poging tot doodslag ten laste gelegd.

De achtervolging begon bij parkeerplaats Kriekampen langs de A58 bij Oirschot. Agenten in een onopvallende politiewagen zagen daar een auto wegrijden. Zij controleerden het kenteken in het systeem en het bleek dat er enkele dingen niet in orde waren. Daarom gaf een agent in een opvallende politieauto de auto een stopteken. Maar de bestuurder ging er meteen vandoor.

Opzettelijk

De politie ging achter de auto aan. Ze reden met hoge snelheid over de A58 richting Tilburg. De automobilist nam de afslag Moergestel. Hij werd achtervolgd door meerdere politiewagens. Op de Eindhovenseweg reed de automobilist opzettelijk tegen een politiewagen en reed vervolgens weer door, aldus de politie.

Doodlopende straat

Uiteindelijk reed de auto de Krijtestraat in. De auto strandde in de achtertuin van een woning. De inzittende rende weg. Agenten achtervolgden hem en zagen dat hij iets weggooide. Kort daarna werd de man uit Oudenbosch in de kraag gegrepen.

De spullen die hij weg had gegooid waren onder meer zakjes met verschillende soorten drugs.   

Hij wordt verder verdacht van diverse verkeersovertredingen en het bezitten van en mogelijk dealen van harddrugs. Zijn auto is in beslag genomen.

Volledig scherm
Achtervolging in Moergestel. © Stuve fotografie/Rick Denissen
Volledig scherm
Achtervolging in Moergestel. © Stuve fotografie/Rick Denissen

Tilburg e.o.