Volledig scherm
© pixabay.com

Advocaat Moergestelse oplichter vindt schorsingsvoorwaarden te beperkend

MOERGESTEL/BREDA - Rob Zilver, advocaat van de 48-jarige man uit Moergestel die werd aangehouden wegens grootschalige oplichting van bedrijven, vindt de voorwaarden waaronder de voorlopige hechtenis van zijn cliënt is geschorst te beperkend. Dat liet hij donderdag weten tijdens een zitting in de rechtbank in Breda. Justitie is het niet met hem eens.

De verdachte werd in juni 2015 gearresteerd en kwam in februari 2016 op vrije voeten vanwege gezondheidsproblemen. Sindsdien heeft hij geen paspoort en identiteitsbewijs, draagt hij een enkelband en is hem toegang tot internet ontzegd. Volgens Zilver is het lastig voor zijn cliënt dat hij geen paspoort heeft omdat de Moergestelnaar zijn familie in België wil kunnen bezoeken. Bovendien kan de man zich niet legitimeren wanneer de politie hem naar een identiteitsbewijs vraagt.

Therapie
Daarnaast zou hij moeten worden bevrijd van zijn enkelband. Die beperkt de Moergestelnaar in zijn mogelijkheden om therapie te volgen. Een medische afspraak aan het einde van de middag kan niet omdat hij ’s avonds om zes uur thuis moet zijn. Bovendien zou de verdachte toegang tot internet moeten krijgen omdat hij dat nodig heeft voor werk dat hem is aangeboden. De verdachte zou honing kunnen verkopen voor een kennis in Spanje.

De officier van justitie was niet onder de indruk. “Zijn familie moet maar bij hem op bezoek komen”, zei ze. Ook verzekerde ze de Moergestelnaar dat justitie hem niet zal vervolgen voor schending van zijn identificatieplicht. Over de enkelband werd gezegd: “Medische afspraken zal hij moeten plooien naar de tijd die hij daarvoor heeft.” En zolang de officier van justitie niks zwart-op-wit heeft, gelooft ze niet in zijn nieuwe baan.

Tilburg e.o.