Volledig scherm
Ruud van de Ven. Foto Vlaminckx © Masja

Algemeen Belang staat pal achter Mathijssen en maakt Oisterwijks burgemeester verwijten

OISTERWIJK - De affaire rond Martien Mathijssen raakt ook de verhouding tussen de gemeenteraad van Oisterwijk en zijn voorzitter. 

,,De rol van de heer Janssen als burgemeester, collegevoorzitter en voorzitter van het presidium is wel heel vreemd", meent Ruud van de Ven, voorzitter van de raadsfractie van Algemeen Belang, waar ook Mathijssen deel van uitmaakt.

Mathijssen wordt door Henk Willems, vertrouwenspersoon van de gemeenteraad, 'onbehoorlijk en niet integer gedrag' verweten rondom twee bouwkwesties. Die spelen in en bij Mathijssens woonboerderij aan de Kerkhovensestraat, in het buitengebied van Oisterwijk.

Van de Ven neemt het onverkort op voor Mathijssen. Kritiek dat die het presidium niet heeft geïnformeerd over zijn bouwperikelen, is volgens Van de Ven onterecht.  Zo wijst hij erop zelf zijn collega-fractievoorzitters op 5 april ingelicht te hebben. 

Burgemeester Janssen wordt het door Van de Ven kwalijk genomen dat hij wel bij Mathijssen thuis heeft toegelicht waarom het college een oude bouwvergunning in ging trekken, maar dat hij vervolgens verzuimd heeft dat aan het presidium te melden. 

Van de Ven in zijn persverklaring: 'Dit staat haaks op de mening van de heer Willems, die zegt dat een raadslid zich altijd bewust moet zijn van zijn status als raadslid. Blijkbaar is de heer Janssen wel vrij om wel en niet in functie te acteren.'

Sneren deelt Van de Ven ook uit naar de fractievoorzitters van oppositiepartijen PrO en PGB, door wie volgens hem 'deze zaken aanhangig zijn gemaakt'.  

In het Brabants Dagblad van zaterdag reageert Martien Mathijssen zelf op het harde oordeel van Henk Willems. 

Volledig scherm
De stilgelegde bouw naast de woonboerderij van Martien Mathijssen aan de Kerkhovensestraat in Oisterwijk. © Beeld Werkt

Tilburg e.o.