Volledig scherm
Inge van Beers © Facebook

Algemeen Belang verjongt zijn fractie in de gemeenteraad van Oisterwijk

MOERGESTEL - Lijsttrekker Jan Jonkers uit Moergestel en kandidaat-wethouder Peter Smit uit Oisterwijk zijn oude bekenden, maar de fractie van Algemeen Belang ondergaat na de verkiezingen een verjongingskuur.

Op een verkiesbare derde plaats staat de 29-jarige Inge van Beers uit Moergestel. Tien jaar ouder is haar plaatsgenoot Joep de Ruiter, die op de vijfde plaats ook een grote kans maakt tot de volksvertegenwoordiging toe te treden. Smit bemant de tweede plek op de kandidatenlijst.

De 70-jarige Oisterwijker Harrie Marsé wil op nummer vier door in de raad, maar van de huidige fractie nemen Eric ten Brink (8), oud-wethouder Martien Mathijssen (11) en Evelien Roborgh-Jansen (13) met een lage plek op de kandidatenlijst genoegen. 

Ruud van de Ven, lijsttrekker bij de vorige verkiezingen, staat niet op de lijst.  Lijstduwer op plek 32 is Jan Vriens, die in het nog zelfstandige Moergestel lange tijd de fractie van Partij Gemeenschappelijke Belangen voorzat.

Noud Smits, wethouder namens die partij en later oprichter van Algemeen Belang, wordt zaterdag in Moergestel ten grave gedragen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.