Volledig scherm
© DG

Asbest op suikerbietenveld Moergestel wordt hoe dan ook opgeruimd

DEN HAAG - Of een einduitspraak van de Raad van State over de asbestverontreiniging op een suikerbietenveld aan de Heuvelstraat in Moergestel nog veel aan de situatie zal veranderen lijkt bijna uitgesloten. Dat bleek dinsdag tijdens een rechtszaak in Den Haag.

Na het afbranden van een schuur in 2013 belandden er grote en kleinere stukken asbest en asbeststof op de akker van Jan van Dijck aan de Heuvelstraat. Als M. de Croon, de eigenaar van het terrein waar de schuur op stond, op 1 september nog geen actie heeft ondernomen, doet de gemeente het zelf. De rekening is dan wel voor De Croon.

Spoeduitspraak
Hoewel de schuur al in 2013 is afgebrand, gaf de gemeente de eigenaar dit jaar nog eens een half jaar de tijd om het veld schoon te maken. ,,Na een spoeduitspraak van afgelopen juli besloot de gemeente op eigen houtje de deadline voor de bestuursdwang op 1 september te zetten", zei de raadsman van Van Dijck. De kans dat de Raad van State in een einduitspraak alsnog beslist dat de eigenaar tot volgend jaar de tijd krijgt, lijkt vrij klein.

De uitspraak van de Raad van State zal enkele weken na 1 september volgen.

Tilburg e.o.