Volledig scherm
AZC Oisterwijk © Toby de Kort

Asielzoeker (20) opgepakt nadat hij jongen (14) in gezicht stak in azc Oisterwijk

OISTERWIJK - Een 20-jarige asielzoeker is zondagavond aangehouden voor betrokkenheid bij een steekpartij in het azc in Oisterwijk. Dat laat de politie dinsdag weten. De verdachte zou een 14-jarige medebewoner in het gezicht hebben gestoken.

Het slachtoffer kreeg zondag rond halfdrie ruzie met een andere bewoner van het asielzoekerscentrum. Ze gingen volgens getuigen met elkaar op de vuist. Daarbij werd uiteindelijk ook een mes gebruikt, waarmee het slachtoffer in zijn gezicht werd gestoken.

De jongen werd vanwege de ernst van zijn verwondingen met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn toestand is niets bekend. De 20-jarige verdachte zit nog steeds vast voor verder onderzoek, bevestigt de politie.

Onrust

In het asielzoekerscentrum in Oisterwijk zorgen asielzoekers regelmatig voor onrust. Zo was er afgelopen december nog een incident met een minderjarige. Een 15-jarige jongen bedreigde toen een andere jongen met een mes. Ook afgelopen zomer kwam het azc nog een paar keer negatief in het nieuws. Toch wil de plaatselijke politiek niet van het azc af.

Tilburg e.o.