Volledig scherm
Dolf Thebes (93) is al 70 jaar lid van de Oisterwijkse harmonie Asterius. © Piet Jacobs

Asterius Oisterwijk huldigt platina lid en gouden leden

OISTERWIJK – De Oisterwijkse Koninklijke Vereniging Sociëteit Harmonie Asterius huldigde zaterdagavond drie leden. Dolf Thebes (93) viert zijn platina jubileum: hij is al zeventig jaar Asteriaan. Voorzitter Leo Wolfs typeerde hem als de ‘pater familias’ van de vereniging.


Als gouden leden – vijftig jaar lid – zette de voorzitter Wilma van Poppel (basklarinet) en Ad Dankers (euphonium) in het zonnetje. Laatstgenoemde is bekend als organisator van de jaarlijkse Pinkstermarkt van Asterius.

De huldiging gebeurde tijdens het jubileumconcert in Tiliander wegens de 170ste verjaardag van de vereniging. De uitvoering trok 350 belangstellenden: volle bak. Jack Otten dirigeerde.

Documentaire
Een hoogtepunt van het programma was de enthousiast ontvangen première van de film ‘Asterius, meer dan muziek alleen’ van Joost en Hennie van den Berg van Oisterwijk in Beeld. Een documentaire van dertig minuten. Een muzikale première was er ook: de gezongen uitvoering van een eigen clublied voor Asterius op een melodie van Jean Sibelius in een arrangement van Asteriaan Rens van Leeuwen.

Volledig scherm
Ad Dankers is vijftig jaar Asteriaan. © Piet Jacobs
Volledig scherm
Wilma van Poppel, een van de eerste vrouwelijke muzikanten bij de harmonie, is vijftig jaar Asteriaan. © Piet Jacobs

Tilburg e.o.