Volledig scherm
Karin en Eric Rentmeester te midden van de andere awardwinnaars van Oisterwijk Centraal (vlnr): Alwin Houwing, Eric Haenen, Niels Janse en Melvin Marsé. © Gerard Velders

Awards van Oisterwijk Centraal voor ondernemers achter The Inside, SEC en De Rode Lelie en het echtpaar Rentmeester

OISTERWIJK - De eerste sponsorawards van Stichting Oisterwijk Centraal zijn zaterdag uitgereikt aan de ondernemers achter The Inside, SEC en De Rode Lelie. De pas aangetreden stichtingsvoorzitter reikte ook een award uit aan het echtpaar Rentmeester, dat namens Mentorhulp Oisterwijkers uit het isolement haalt en hen laat deelnemen aan activiteiten van Oisterwijk Centraal.

Alwin Houwing en Eric Haenen stellen de ruimte van The Inside gratis beschikbaar voor de 8 maart-viering (Internationale Vrouwendag). Dat deden zij ook tijdens de Week van de Verbinding in september 2018. Ook hebben zij eenmaal ‘Eten wat de pot schaft’ compleet verzorgd, samen met Niels Janse

Vanuit diens restaurant SEC organiseert hij maandelijks ‘Eten wat de pot schaft’. Uit zijn eigen keuken en die van collega-ondernemers haalt hij de ingrediënten waar vrijwilligers een maaltijd van maken voor minima. Janse stelde SEC ook beschikbaar voor het kerstdiner voor minima, wat een idee van Loes Westgeest was.  

Melvin Marsé heeft van Boscafé De Rode Lelie het verzamelpunt gemaakt voor de wekelijkse wandelingen van Oisterwijk Centraal, het jaarlijkse vrijwilligersfeest en de maandelijkse Aanschuiftafel.

Op 26 januari 2019 reikte het bestuur van Stichting Oisterwijk Centraal voor de eerste keer de sponsorawards uit. Uit handen van de nieuwe voorzitter, Nelleke van Wijk, ontvingen Niels Janse, Melvin Mersé, Alwin Houwing en Eric Haenen een prachtig glasgeblazen kunstwerkje.

De award bestaat uit een glaswerk, gemaakt door leerling-glasblazer Aad van der Weel. Het verbeeldt de 4 huisjes uit het logo van Oisterwijk Centraal. Ze zijn transparant en bieden bescherming. 

Tilburg e.o.