Volledig scherm
© Thinkstock

Bedrijfsactiviteiten flauwvallende Moergestelse oplichter worden gestaakt

MOERGESTEL/BREDA – De bedrijven die op naam staan van een Moergestelse meesteroplichter en zijn vrouw, zullen worden gestaakt. Dat heeft de advocaat van de man woensdag gezegd in de rechtbank in Breda.

De man verscheen daar op een tussentijdse zitting. Op zijn dagvaarding staan in totaal 26 delicten. Hij kocht grote partijen spullen op zonder daarvoor te betalen. Dat zou hij tussen 2013 en 2015 hebben gedaan. Daarbij zou hij bedrijven voor zeker 1 miljoen, maar misschien zelfs voor meer dan 2 miljoen euro hebben opgelicht.

2 miljoen euro
Er loopt ook nog een andere rechtszaak tegen de man voor soortgelijke feiten. Dat gaat om zaken die tussen 2007 en 2011 gebeurden en waarbij hij ook bedrijven zou hebben opgelicht voor ook al zo’n 2 miljoen euro. Dat proces wordt als alles volgens plan verloopt in januari inhoudelijk behandeld.

Maar het proces verloopt stroef. De verdachte heeft een ziekte waardoor hij soms een toeval krijgt als het spannend wordt. Rechtszaken tegen hem liepen daardoor eindeloos vertraging op. Ook woensdag viel hij weer flauw in de zittingszaal. De advocaat reageerde echter positief verrast. "Nou, hij is nog nooit zo ver gekomen." Het duurde nu tot bijna het einde van de zitting voor de man flauw viel.

Flauwvallen
De rechtbank besloot hem nog wel in voorarrest te houden, ondanks het verzoek van de advocaat. Thuis zou hij mogelijk minder last van zijn ziekte hebben. Voor de man flauwviel zei hij nog wel tegen de rechter dat hij werd afgeperst en dat hij daarom bedrijven oplichtte. Kort erop viel zijn hoofd echter naar links.

Tilburg e.o.