Volledig scherm

Bedrijfswoning gaat gemeente Oisterwijk meer dan een ton kosten

DEN HAAG/OISTERWIJK - 35 jaar lang niet optreden tegen een bedrijfswoning die in strijd met de regels wordt bewoond, kan de gemeente Oisterwijk anderhalve ton gaan kosten.

Dit bleek dinsdag bij de Raad van State in Den Haag waar de bewoners van het betreffende pand aan de Schijfstraat naar toe zijn gestapt.

Zij verzetten zich tegen het bestemmingsplan Bedrijventerrein. Dit plan komt erop neer dat de woning van het 78- en 76-jarige echtpaar niets meer waard is. Dat riep kritische vragen op bij de Raad van State. De bewoners kwamen erachter dat hun pand nul euro waard is toen ze bij een makelaar gingen informeren over de verkoopkansen.

Sloopkosten
Volgens de gemeente kan de woning zelfs een negatieve waarde hebben omdat er sloopkosten aan verbonden zijn. Projectontwikkelaar KVL die het gebied rond het spoor wil ontwikkelen zou hen een bod doen maar dat is nog niet gebeurd. Volgens de gemeente heeft het Oisterwijkse paar niet veel in te brengen omdat het er 35 jaar illegaal heeft gewoond. De uitspraak volgt over ongeveer 6 weken.

Tilburg e.o.