Volledig scherm
Het zicht op overstekende fietsers wordt automobilisten op de Akkerweg, rijdend in de richting van Moergestel, grotendeels ontnomen door een opgeschoten beukenhaag. © Tom Tacken/BD

Beukenhaag staat tussen automobilist en fietser in: zondag ging het écht mis in Moergestel

UPDATEMOERGESTEL - Zondagmiddag was de afloop fataal, maar de eerste keer was het bepaald niet dat een overstekende fietser op de Akkerweg in Moergestel door een automobilist werd verrast.

Volgens bewoners van de Oisterwijkseweg, die nagenoeg parallel aan de doorgaande weg van Moergestel naar Oisterwijk loopt, kwam een jeugdige fietser er dit jaar met materiële schade goed vanaf. Een vrouw van middelbare leeftijd raakte vorig jaar wel ernstig gewond.

Het ongeluk van zondagmiddag, dat een 62-jarige cliënte van de Moergestelse woonvorm Moers Midden niet overleefde, laat zich ter plekke verklaren. De beukenhaag voor de oversteekplaats ter hoogte van de Industrieweg is zo hoog opgeschoten dat de jeugdige automobiliste zondag het slachtoffer te laat moet hebben opgemerkt. Omgekeerd kan dat ook het geval zijn geweest.

Volledig scherm
Reacties van Moergestelnaren. © Facebook Je komt uit Moergestel als

Moers Midden

Het slachtoffer was de laatste van een groepje van drie cliënten van Amarant die de weg overstaken. Ze waren samen met een begeleider een middagje fietsen. ,,Alle drie waren ze zeer verkeersveilig", benadrukt Guus Janssen, locatiemanager van Moers Midden. ,,Het slachtoffer fietste ook vaak zonder begeleiding. De medewerker heeft voor het oversteken alle drie ook goed gewaarschuwd om op te letten. Helaas is het toch fout gegaan."  Volgens Janssen is de medewerker niets te verwijten. Er is voor haar wel traumanazorg geregeld, terwijl de eigen gedragskundige zich over de andere bewoners zal ontfermen.

Dion Dankers

Verkeerswethouder Dion Dankers (PGB) spreekt van een 'vreselijk ongeval', maar over de oorzaak wil hij zich nog niet uiten. ,,De politie heeft de zaak nog in onderzoek. Maar wij gaan daar natuurlijk niet op wachten. Als blijkt dat de begroeiing te hoog is, nemen we maatregelen."

Oud-raadslid Ruud van de Ven (Algemeen Belang) verwijt de gemeente niet op tijd te snoeien: ,,Blijkbaar is bij de gemeente de planning belangrijker dan de veiligheid van de inwoners." Volgens hem is op de rotonde bij de Sonman vorige week ook een ongeluk gebeurd doordat een heg verkeersdeelnemers het zicht ontnam.

Klik hier voor de 112-kaart van de gemeente Oisterwijk.

Volledig scherm
Ook wie op de fiets de Akkerweg over wil steken, heeft slecht zicht op naderende auto's. © Tom Tacken/BD

Tilburg e.o.