Volledig scherm
Een impressie van de nieuwbouw op de 'locatie-Mensink' in Moergestel. © Artists impression Louis van den Meijdenberg

Bezwaarmakers waarschuwen Moergestel: 'Zo massaal wordt het Van Bommelhof naast de kerk'

MOERGESTEL - Niet alleen vleermuizen plagen woningcorporatie Leystromen in Moergestel bij de ontwikkeling van een bouwplan op de plek van de vervallen bakkerij Mensink. Een groep Moergestelnaren roert zich ook tegen de massaliteit van het plan (zie video MTV).

Een van hen, Louis van den Meijdenberg, wil met artists impressions aantonen dat de nieuwbouw pal naast de kerk buiten proporties is. Hij bediende zich daarbij van beeldmateriaal dat van Leystromen zelf afkomstig is. 

Volledig scherm
Bezwaarmakers vinden dat de nieuwbouw van het Van Bommelhof te dicht tegen de Moergestelse kerk aan komt. © Impressie Louis van den Meijdenberg

Leijstromen heeft het plan 'Van Bommelhof' gedoopt, een verwijzing naar de schoenfabriek die hier eens stond. Het plan voorziet in zestien zorgappartementen voor dementerende ouderen.  De Stichting Behoud Identiteit en Beheer Erfgoed Moergestel is naar de Monumentencommissie gestapt, in de hoop dat die de bouw ook te massaal vindt. Ook de fruitboomgaard aan de achterkant dreigt volgens de stichting in de verdrukking te komen.  

Tilburg e.o.