Volledig scherm
Groep 8 neemt in juli 2016 afscheid van De Vonder. © Facebook Ester van Elderen-Danen

Bienekebolders bezorgd over De Vonder: 'Onze kinderen willen (veilig) spelen'

MOERGESTEL - Met de handtekeningen van de kinderen eronder hebben de ouders van de Bienekebolders een bezorgde brief naar de burgemeester van Oisterwijk gestuurd. 

'Onze kinderen willen (veilig) spelen', luidt de bijbehorende oproep van de openbare school, die in Moergestel na de zomervakantie zijn intrek neemt in het gebouw van de brede school aan de Kloosterlaan. Daarin zit al De Vonder, de katholieke school van Moergestel.

De ouders van de Bienekebolders zijn bang dat de verkeersdruk op de Kloosterlaan te groot wordt. Dat is ook de strekking van een motie waarvoor Algemeen Belang vorige maand de rest van de gemeenteraad won. 

Ook de beide stichtingen waar de Bienekebolders en De Vonder onder vallen, BOOM respectievelijk Opmaat, hebben het Oisterwijks gemeentebestuur opgeroepen maatregelen te nemen.

De Bienekebolders wil bovendien dat de voorzieningen op het speelplein worden afgestemd op het ervaringsgericht onderwijs, dat op de school wordt gegeven. 

Het aantal leerlingen van de Bienekebolders is in zes jaar tijd gehalveerd: van 139 naar 70. Het eigen gebouw aan de Bosstraat was daardoor te groot geworden. Bouwkundig hoeft er weinig gedaan te worden om de Bienekebolders bij De Vonder onder te brengen.

Tilburg e.o.