Volledig scherm
Boswachter Frans Kapteijns. © Marc Bolsius

Boswachter Kapteijns heeft al bijna 30.000 euro opgehaald voor uitkijktoren

OISTERWIJK - In de afgelopen twee maanden is door boswachter Frans Kapteijns via crowdfunding al bijna de benodigde 30.000 euro opgehaald voor de ‘Tour de Frans’. „We zijn er écht bijna. De teller van het aantal donaties staat inmiddels 267”, vertelt de boswachter uit Oisterwijk trots. „Er komen zelfs donaties binnen van mensen die ik helemaal niet ken.”

Hoewel hij inmiddels gepensioneerd is, heeft Kapteijns het drukker dan ooit. De natuurliefhebber stelt alles in het werk om via crowdfunding het geld voor een nieuwe uitkijktoren binnen te krijgen. Die moet medio 2017 in Natuurgebied De Kampina bij het Banisveld, tussen Lennisheuvel en Spoordonk, komen.

Dertien jaar
Kapteijns heeft net een lezing gegeven bij de Rotaryclub in Tilburg. „Ik hoop dat zij ook een bijdrage willen leveren”, zegt hij onderweg naar de plaats waar de nieuwe uitkijktoren moet komen te staan. Eenmaal aangekomen op deze plek, wordt al snel duidelijk waarom een nieuwe uitkijktoren noodzakelijk is. De trap ernaar toe is afgebroken en aan de onderkant groeien paddenstoelen op het verrotte hout.

„Deze uitkijktoren heeft er dertien jaar gestaan, maar is hard toe aan vervanging. Ik was daarom direct enthousiast toen onze teamleider Anya van de Ven van Natuurmonumenten met het idee kwam om mij een uitkijktoren aan te bieden als afscheidscadeau bij mijn pensionering.”

'Uitdaging'
Dat hij zelf nog 30.000 euro via crowdfunding bij elkaar moest zien te krijgen, vond hij een uitdaging. „Met toezeggingen van de provincie, Waterschap De Dommel en Natuurbegraven Nederland had ik direct al een paar grote donateurs binnen, maar ook familie, collega’s en mensen die mij volgen via sociale media, hebben donaties gedaan. Dat geeft een bijzonder goed gevoel.”

Tilburg e.o.