BPD, dé woningbouwer bij KVL in Oisterwijk, zet ook op de monumenten zijn zinnen

OISTERWIJK - BPD, het voormalige Bouwfonds, is in de race om de monumentale gebouwen op het KVL-terrein in Oisterwijk van de provincie over te nemen.

Volledig scherm
Het hoofdgebouw van KVL is een van de vier die de provincie te koop heeft gezet. Er zitten tal van creatieve bedrijfjes. Ook Kafé Van Leer en de bakkerij van Robèrt van Beckhoven zijn in het hoofdgebouw ondergebracht. © Beeld Werkt

Dat lijkt een krachtige kandidatuur omdat BPD, een dochter van de Rabobank, met 300 woningen de grootste bouwer op het terrein is. Bovendien heeft BPD, dat zich 'gebiedsontwikkelaar' noemt, voor zijn bod aansluiting gezocht bij twee andere partijen, BOEI en Nico de Bont, die ook al vertrouwd zijn met KVL.

Stichting BOEI, gespecialiseerd in het herbestemmen van cultureel erfgoed, leverde dit jaar de oude lakfabriek van KVL op als woningbouwproject. BOEI is ook al eigenaar van het Leerlokaal, het oudste gebouw op het terrein. Ook aannemer Nico de Bont uit Vught is op het terrein langs het spoor werkzaam geweest.

,,We hoeven met z'n drieën niet op een rijdende trein te springen", zegt Frans van den Boomen, ontwikkelingsmanager bij BPD, het voormalige Bouwfonds. ,,We zitten er al op en kunnen ervoor zorgen dat hij blijft rijden."

Het is de provincie die als eigenaar de oude fabrieksgebouwen dit voorjaar in de verkoop deed. Na een eerste selectieronde zijn er vier biedingen overgebleven. Wie de drie concurrenten zijn, kan Van den Boomen noch de provincie zeggen.

Welke plannen zijn consortium met de oude leerfabriek heeft, geeft Van den Boomen niet prijs.

Het Brabants Dagblad brengt woensdag een overzicht van de ontwikkelingen op het KVL-terrein

Volledig scherm
Frans van den Boomen, ontwikkelingsmanager bij BPD © Tom Tacken
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.