Jan van Doorn (l) en Han Koopmans (r) zetten hun strijd tegen The Inside voort.
Volledig scherm
Jan van Doorn (l) en Han Koopmans (r) zetten hun strijd tegen The Inside voort. © Beeld Werkt

Burgemeester Janssen nu de gebeten hond bij bezwaarmakers The Inside

OISTERWIJK - De eerste feesten van The Inside zijn in het Insaidpand al achter de rug, maar de bezwaarmakers zetten in Oisterwijk hun strijd voort.

Het is vooral burgemeester Hans Janssen die het deze keer moet ontgelden. In een brief van elf kantjes wordt commissaris van de koning Wim van de Donk opgeroepen de burgemeester van Oisterwijk op het matje te roepen. Ondertekenaars Han Koopmans, Jan van Doorn en Ivo Maas betichten Janssen van niet-integer gedrag.

Bij wethouder Sjef Verhoeven vingen de drie bot met zijn motivatie dat hij op basis van de wet niet anders kan dan een omgevingsvergunning te verlenen. ,,Erger dan het technocratische verhaal van de heer Verhoeven", zo schrijven de drie aan Van de Donk, ,,vonden wij de reactie van burgemeester Janssen die ons liet weten dat het College zijn beslissing toch niet kon baseren op een ‘volksgericht’." Die uitspraak getuigt volgens de drie van een 'regenteske houding'.

Koopmans, Van Doorn en Maas zeggen te spreken namens de omwonenden van de Heusdensebaan, die in overgrote meerderheid parkeer- en andere overlast zouden vrezen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.