Volledig scherm
Op het gras bij de Telstarlaan werden twee Duitsers in 2012 met een kogelregen geconfronteerd. Een van de twee overleefde de ruzie in het drugsmilieu niet. © MarieTherese Kierkels / PVE

Burgemeester van Oisterwijk informeert buurt: schutter binnenkort op verlof

OISTERWIJK - Burgemeester Hans Janssen heeft per brief bewoners in Oisterwijk-West geïnformeerd over het terugkeren van de 'schutter van de Telstarlaan'.

De veroordeelde Oisterwijker vuurde in 2012 in de buitenlucht een reeks kogels af op twee Duitsers. Ze waren bij hem thuis verhaal komen halen in een conflict dat met drugs te maken had. Een van de Duitsers overleed.

In hoger beroep werd de nu 44-jarige schutter veroordeeld tot 12 jaar cel voor doodslag, poging tot doodslag en verboden wapenbezit. Zijn broer kreeg een voorwaardelijke celstraf voor zijn aandeel opgelegd. In aanloop naar zijn invrijheidstelling komt de schutter vanaf eind augustus in aanmerking voor korte periodes van verlof. Wanneer hij daadwerkelijk weer in de wijk opduikt, is nog niet bekend.

Janssen schrijft zich te kunnen voorstellen dat de buurt zich zorgen maakt, maar dat de veiligheid 'niet onder druk' staat. Hij verzekert de buurt er bovendien van dat de reclassering en de politie het verloop van het verlof goed in de gaten zal houden.

Tilburg e.o.