Volledig scherm
Carlo van Esch, lijsttrekker Partij Gemeente Belangen in Oisterwijk © PGB

Carlo van Esch voert kieslijst van PGB aan in Oisterwijk

OISTERWIJK - Moergestelnaar Carlo van Esch (44) voert bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart de lijst van Partij Gemeente Belangen aan. De leden besloten daar woensdagavond toe. 

Van Esch is momenteel fractievoorzitter van de PGB, die samen met PrO tot het oppositiekamp behoort. HIj werkt als leidinggevende bij de gemeente Oirschot, waar hij verantwoordelijk is voor het sociaal domein, ruimtelijke ordening en publieke dienstverlening. 

Van Esch zit diep in het Moergestelse verenigingsleven. Hij organiseert samen met enkele dorpsgenoten Quispel, de jaarlijkse dorpsquiz. Verder is hij actief voor Samenwerkend Carnaval Moergestel en De Durdraaiers. Hij voetbalt bij Audacia  staat regelmatig op de baan bij tennisvereniging Stokeind.

Of Van Esch ook kandidaat-wethouder voor zijn partij is, laat hij nog in het midden. Ook over de andere namen op de lijst en het programma besluit de partij nog.

PrO

Bij PrO heeft de lijsttrekker, Jan de Laat, al wel te kennen gegeven tot het college toe te willen treden. Bij de VVD is niet lijsttrekker Anne Cristien Spekle-Hooghart kandidaat-wethouder, maar de zittende VVD-wethouder Ina Batenburg. 

CDA-lijsttrekker Guus Mulders laat weten het te druk met de Reuselhoeve te hebben om wethouder te worden: ,,Over een andere kandidaat hebben we nog niet nagedacht."

De leden van Algemeen Belang hebben hun kieslijst nog niet vastgesteld.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.