CDA'er en Brabander in hart en nieren Harry Aarts is op 25 maart op 90-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus
Volledig scherm
CDA'er en Brabander in hart en nieren Harry Aarts is op 25 maart op 90-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus © Privécollectie

CDA'er en Brabander in hart en nieren Harry Aarts (90) overleden aan coronavirus

Het coronavirus is oud-CDA-bestuurder Harry Aarts (90) uit Tilburg fataal geworden. Aarts was 21 jaar lang Kamerlid, ook was hij burgemeester in Berkel-Enschot en raadslid in Den Bosch. De oud-politicus was tot kort voor zijn dood nog uiterst vitaal.

Als raadslid in Den Bosch, toen nog voor de KVP, begon Harry Aarts zijn politieke carrière in 1953. Het burgemeestersambt in Berkel-Enschot, tot 1996 nog een zelfstandige gemeente, bekleedde hij van 1965 tot 1974. In 1973 werd hij lid van de Tweede Kamer en dat zou hij 20 jaar lang blijven. Aarts was jarenlang voorzitter van de vaste Kamercommissies Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking en maakte veel buitenlandse reizen. Zo ging hij als delegatievoorzitter onder meer naar Zuid-Afrika, na de bevrijding van Nelson Mandela.

Op vakantie naar Afrika

Ook op zijn 90ste was Aarts, woonachtig in Tilburg, nog uiterst reislustig. Met zijn nieuwe liefde, zijn 80-jarige buurvrouw, ging hij onlangs op vakantie naar Afrika, vertelt dochter Marie-Claire Aarts. Uiteindelijk kon het stel nog net worden teruggehaald vóór de grenzen door het coronavirus dichtgingen. ,,Wij wisten toentertijd nog niet dat mijn vader het virus waarschijnlijk al onder de leden had.”

Woensdag overleed Harry Aarts. Dochter Marie-Claire Aarts noemt het feit dat haar vader na het verlies van zijn vrouw weer verliefd is geworden een ‘wonder en een inspiratie voor velen’. ,,Het past ook bij hem. Hij wilde 110 worden. Niemand twijfelde eraan dat dat waarschijnlijk ook zou gebeuren. Liefde geeft je levenskracht. Tegen het coronavirus is echter zelfs de liefde niet opgewassen.”

De familie laat weten op een later moment nog een herdenking voor Harry Aarts te organiseren.

Tilburg e.o.