Volledig scherm
Aan het pand van Roomer hangt een bewakingscamera, maar operationeel schijnt die nog niet te zijn. © Hein Eikenaar

Centrummanager Frits Knibbeler wil dat alle bewakingscamera's snel draaien in Oisterwijk

OISTERWIJK - Criminelen en vechtersbazen blijven de weg naar het centrum van Oisterwijk inslaan. Dus wordt het hoog tijd dat bewakingscamera's hun activiteiten gaan registreren. Die boodschap komt van Frits Knibbeler, aangesteld als centrummanager voor de ondernemers.

,,Vorige week kreeg ik te horen dat ze nog niet allemaal operationeel zijn", aldus Knibbeler. ,,Ik zou zeggen: opschieten. Vrijdagavond was er een flinke vechtpartij in de Dorpsstraat. En vannacht weer een ramkraak bij Ruud Panis."

Aan het hoekpand van Roomer Fashion, naast de brillenzaak van Panis, heeft de gemeente dit voorjaar een bewakingscamera gehangen. Ook bij Roomer hopen ze dat die snel voor meer veiligheid gaat zorgen. De modezaak heeft de afgelopen jaren al diverse keren inbrekers over de vloer gehad.

Volgens een gemeentewoordvoerster is de camera naast Ruud Panis al operationeel. ,,De beelden worden momenteel veilig gesteld." Vier van de negen camera's in het centrum van Oisterwijk zijn nog niet verbonden. Maar ook met die vier, vorige week pas geïnstalleerd, zal dat de komende weken gebeuren. ,,Operationeel betekent overigens niet live uitgekeken", benadrukt de woordvoerster. 

Enquête

In maart van dit jaar kondigde burgemeester Hans Janssen uitbreiding van het cameratoezicht aan. Een enquête had uitgewezen dat 96 procent van de Oisterwijkers daar voorstander van was. In Oisterwijk draaien er nu drie in de omgeving van het station, één op de Lind (Roomer) en één op de hoek van het gemeentekantoor. In Moergestel is een camera op het Sint Jansplein al operationeel. De tweede, aan het Rootven, volgt dit jaar. 

Volledig scherm
Frits Knibbeler, centrummanager in Oisterwijk. © Facebook

Tilburg e.o.