Volledig scherm
Er ligt een plan om achter het landhuis aan de Bosscheweg 7 in Heukelom twee recreatieve visvijvers aan te leggen. © Google Streetview

Commercieel vissen kan straks ook in Oisterwijk: achter een landhuis in Heukelom

HEUKELOM - De nieuwe eigenaar van het landhuis op Bosscheweg 7 in Heukelom wil op zijn perceel twee recreatieve visvijvers aanleggen. Het college van Oisterwijk ziet de toeristische meerwaarde van het plan en stelt de raad voor het bestemmingsplan aan te passen.

De visvijvers krijgen volgens plan een omvang van 2.000 en 2.500 vierkante meter. Er komt ook horeca en detailhandel bij.  De bestaande manege met paardenbak gaat wijken voor de visvijvers.

Als voorwaarde stelt het college dat het terrein via de Bosscheweg wordt ontsloten. De Driehoevenweg, een zandpad, moet vrij van verkeer blijven. Het twee hectare grote terrein zelf biedt voldoende ruimte om bezoekers te laten parkeren.

Bosscheweg 7 werd vorig jaar als 'paardenpand’ verkocht door de familie De Jong. Het rietgedekte landhuis is in 2003 gerenoveerd. Het is niet bekend wie de nieuwe eigenaar met de plannen voor de twee visvijvers is. De familie De Jong heeft met de plannen geen bemoeienis.

In buurgemeenten als Hilvarenbeek en Oirschot zijn al commerciële visvijvers, gevuld met forellen of karpers. Oisterwijk kent dat fenomeen nog niet. De leden van De Sportvissers vissen op onder meer het Kolkven, Klompven en Eikenven. 

Volledig scherm
Bosscheweg 7 in Heukelom © Google Maps

Tilburg e.o.