Een impressie van de nieuwe woonwijk Moers Midden II in Moergestel.
Volledig scherm
Een impressie van de nieuwe woonwijk Moers Midden II in Moergestel. © Woonth

Corporatie Woonwijze trekt zich terug uit Moers Midden in Moergestel

MOERGESTEL - Woonwijze laat de verdere ontwikkeling van het bouwplan Moers Midden in het centrum van Moergestel over aan aannemer ACM. De woningcorporatie uit Vught heeft het project verkocht aan de Moergestelse aannemerscombinatie. Woonwijze wil zich naar eigen zeggen meer focussen op woningen in de eigen regio.

De verkoop van de veertien woningen in Moers Midden II start binnenkort, voor een prijs vanaf 234.500 euro vrij op naam. Op de website van Woonth staan al impressies van het wijkje. De benodigde vergunningen zijn verleend. De ontwikkeling van deze tweede fase laat al een tijdje op zich wachten, oorspronkelijk was het de bedoeling dat die al begin 2016 zou starten. Er waren onder andere problemen met de parkeernorm, waardoor een nieuwe vergunningsaanvraag moest worden ingediend.

In de loop van dit traject werd volgens Woonwijze een nieuwe woningwet van kracht. Die bepaalt dat corporaties zich meer op hun kerntaak moeten richten. Voor Woonwijze is de Vughtse huurwoningmarkt. Bovendien is vanuit Den Haag de rem gezet op het ontwikkelen van projecten met woningen voor de verkoop door woningcorporaties.

Voor die nieuwe woningwet en onder de inmiddels vertrokken bestuurder Gerard Velthuizen nam Woonwijze verschillende projecten in de gemeente Oisterwijk op zich. Het meest in het oog springend was de ontwikkeling van het terrein van de voormalige schoenfabriek Avang in hartje Moergestel tot Moers Midden. In de eerste fase, opgeleverd in december 2014, werden dertien carréwoningen (sociale huur), veertien koopappartementen, drie atelierwoningen en negentien zorgwoningen voor Amarant gerealiseerd, toen ook al in samenwerking met ACM.

Tilburg e.o.