Volledig scherm
D66 nodigt oud-gedeputeerde Brigite van Haaften uit op een bijeenkomst over de lessen die uit het KVL-dossier zijn te trekken. © John Schouten / PVE

D66 laat naast PrO een eigen geluid in Oisterwijk klinken

OISTERWIJK - Opmerkelijk: D66 stapt in Oisterwijk uit de schaduw van PrO. Donderdag belegt de lokale afdeling van D66 een openbare bijeenkomst over de lessen die uit het KVL-dossier zijn te trekken. Tot na de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgen meer van die avonden.

Schuurt het in het progressieve samenwerkingsverband van D66, GroenLinks en PvdA, dat elf jaar geleden voor het eerst met één lijst de kiezer tegemoet trad?

,,Nee hoor”, bezweert voorzitter Marius Rovers. ,,Als D66 behouden we ons wel het recht voor ook onder de eigen naam van ons te laten horen. We hoeven het niet altijd met PrO eens te zijn. De tone of voice vind ik bijvoorbeeld wat wrang en negatief. In een kleine samenleving moet je samen naar oplossingen zoeken.”

Rovers maakt er geen geheim van dat binnen zijn afdeling stemmen zijn opgegaan om weer zelfstandig aan verkiezingen deel te nemen. ,,Maar er zijn niet genoeg mensen die politiek actief willen worden. Je moet ook bereid zijn compromissen te sluiten. Zo zien wij graag dat Oisterwijk zich als een fietsdorp manifesteert, terwijl PvdA en GroenLinks eerder sociale doelen stellen.”

PrO-fractievoorzitter Ruud van der Star, die van geen landelijke partij lid zegt te zijn, vindt het allemaal best: ,,Ik heb naar het programma van die bijeenkomsten gekeken. Voor negentig procent gaat het over landelijke onderwerpen.”

Van der Star voelt zich ook niet aangesproken door Rovers’ opmerkingen over de stijl van politiek voeren: ,,Zijn perspectief is denk ik anders.”

Rovers onthult nog dat ‘Miranda Koster’ niet alleen bij hemzelf, maar ook bij het landelijke bestuur van D66 erop heeft aangedrongen weer actief in Oisterwijk te worden. De mailcorrespondentie hield op toen via deze krant naar buiten kwam dat ‘Miranda Koster’, vaste schrijver van reacties op de site van Oisterwijk Nieuws, hoogstwaarschijnlijk het VVD-gemeenteraadslid Patrick Simons is.

Volledig scherm
D66-tweet van het Oisterijkse gemeenteraadslid Patrick Simons © Tom Tacken
Volledig scherm
D66-lid Marjos Versleijen reageert op D66-tweet van het Oisterwijkse VVD-raadslid Patrick Simons. © Tom Tacken

Tilburg e.o.