Volledig scherm
MQV De Gèsseligheid won in 2015 en 2016 Quispel in Moergestel © Bas Smits Fotografie

De Gèsseligheid is het te kloppen team bij Quispel in Moergestel

MOERGESTEL - Zo fanatiek zijn ze nu ook weer niet, bij Moergestelse Quispel Vereniging De Gèsseligheid. Laten we maar niet voor de derde keer op rij winnen, hebben sommige teamleden al geopperd. ,,Zo lelijk vinden ze die beker", lacht teamcaptain Dion Tekath.

Grootspraak, ongetwijfeld. Tekath heeft zijn waslijntje voor vrijdagavond al klaar liggen. In café De Veerkes komen daaraan - op systematische wijze - de al ingeleverde en nog uit te zetten opdrachten te hangen. 

Als teamcaptain behoudt Tekath het overzicht. Met de inhoud zelf bemoeit hij zich per definitie niet. Is dat het geheim van de smid? ,,Een van de", doet Tekath geheimzinnig.

Hulplijntjes horen er ook bij. Familieden en vrienden zitten thuis bij de telefoon om antwoorden te scoren. Meer dan 25 man/vrouw wil Tekath niet in de Veerkes hebben. Dan wordt het een bende. En zo groot is de Veerkes nu ook weer niet.

De Moergestelse dorpsquiz is aan zijn vijfde jaargang toe. Er doen dit jaar 41 teams mee, negen minder dan vorig jaar. Dat mag geen trend worden, vindt ook Tekath. Hij tipt de organisatoren: ,,Sluit een uur eerder en maak nog diezelfde avond de uitslag bekend. Op de feestavond twee weken later is de spanning van het moment verdwenen."

Die avond waarop de uitslag bekend wordt gemaakt, is 14 oktober in 't Draaiboompje.

Tilburg e.o.