Volledig scherm
Restaurant Lenartz in Oisterwijk © Robbin Ruzette

Doek valt voor grand café Lenartz in Oisterwijk

OISTERWIJK - Het zag er al niet goed uit, maar nu is het zeker: Grand Café Lenartz in Oisterwijk is bankroet. De rechtbank in Breda heeft het faillissement uitgesproken. 

,,De medewerkers zal ontslag worden aangezegd", zegt curator Erik van der Kolk. In totaal gaat het volgens hem om ongeveer tien mensen die bij het restaurant betrokken zijn, inclusief oproepkrachten. 

Exploitant Robbin Ruzette sloot medio juni al de deuren van de zaak op de hoek van de Joannes Lenartzstraat en de Boxtelsebaan. ,,Dat maakt een eventuele doorstart lastiger", aldus de curator, die de zaak al bezocht en met Ruzette sprak.  ,,Maar ik ga de mogelijkheid wel onderzoeken." Van der Kolk wil ook overleggen met de eigenaar van het pand.

Ruzette erkende tegenover het BD begin juli al dat Lenartz in financieel zwaar verkeerde. De curator verklaart over de oorzaak van het faillissement nog niets te kunnen zeggen, noch over de aanvrager. ,,Het was in ieder geval niet de bank."

Het faillissement van Lenartz (in het pand van het vroegere 't Oude Nest) valt nagenoeg samen met dat van twee andere gerenommeerde Oisterwijkse horecagelegenheden. Twee buren in de Dorpsstraat, Seasons en de Dorpsherberg, vroegen onlangs surseance van betaling aan. Dat mocht niet baten, ze zijn op 3 juli failliet verklaard.  

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Brabant? Schrijf je hier gratis in!

Tilburg e.o.