Volledig scherm
Illustratie: Dok Vast

Dok Vast uit Oisterwijk bouwt duurzaam distributiecentrum in Son

OISTERWIJK/SON – Projectontwikkelaar Dok Vast uit Oisterwijk ontwikkelt een nieuw duurzaam distributiecentrum op Ekkersrijt in Son.

Onlangs ondertekenden Dok Vast en Van Nieuwpoort Groep, eigenaar van Betonson, de overeenkomst voor de ontwikkeling van het laatst beschikbare gedeelte van het Betonson-terrein, dat ruim 12 hectare omvat. "Het biedt onder meer de mogelijkheid om op deze logistieke hotspot een Europees Distributie Centrum (EDC) te bouwen", aldus Jos Klanderman, Managing Director van Dok Vast.

Het pand wordt ongeveer 75.000 vierkante meter. Er wordt bij de bouw onder meer gebruik gemaakt van duurzame materialen, automatisch dimmende LED-verlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolaties van gevels en daken en een warmtepomp. Ook komt er ruimte voor zonnepanelen op het dak.

Bij de realisatie van het pand wordt samengewerkt met instellingen die al eerder duurzame distributiecentra bouwden voor Nokia en Tesla Motors in Tilburg.

  1. Malafide Oisterwijkse webshop We Love Musthaves gaat door na klachtenregen: ‘Pas na aangifte geld terug’
    PREMIUM

    Malafide Oisterwijk­se webshop We Love Musthaves gaat door na klachtenre­gen: ‘Pas na aangifte geld terug’

    OISTERWIJK - ,,We Love Musthaves zei dat ik mijn aangifte moest intrekken, anders zou ik mijn geld nooit terugkrijgen”, zegt Elisa Raats uit Herpt woensdagmiddag. Ze wachtte na een bestelling maanden op haar retourgeld van de populaire Oisterwijkse webshop en deed zoals vele woedende klanten uiteindelijk aangifte. Na een eerdere publicatie in het Brabants Dagblad over wantoestanden, kreeg de webshop toch even een webwinkelkeurmerk, maar verloor die meteen na een klachtenregen. Wat is er aan de hand met de webwinkel van honderdduizend volgers?

Tilburg e.o.